Aanvullend op het boek Camille Claudel statuaire & de kalender Camille Claudel, een jaar in beeld(en) verkoopt Haanappel Publishers verschillende museumbeelden: L’Abandon (19 cm), La Valse (19 cm & 27 cm en als Pocket Art 10 cm), La Sirène ou La Joueuse de flûte (23 cm) en La Petite Châtelaine (18 cm).

De museumbeelden zijn gerealiseerd naar voorbeeld van de bronzen beelden die galeriehouder Eugène Blot in 1905 heeft laten gieten van de originele gipsen beelden van Camille Claudel. L’Abandon is een variatie op Sakountala die in 1888 te zien was op de Salon in Parijs en een eervolle vermelding kreeg. La Valse werd voor het eerst geëxposeerd op de Salon van 1893 (met wapperende gewaden) en is een van de best verkochte beelden van Camille Claudel (lees het artikel Camille Claudel als pionier van de Art Nouveau in het Parijs van de Belle Époque). La Sirène ou La Joueuse de flûte is voor het eerst op de Salon van 1905 te zien en de favoriet van Camille Claudel zelf. En La Petite Châtelaine is het kleine meisje dat Camille zo dierbaar was. In 1892 heeft zij haar voor het eerst gecreëerd (lees het artikel Château de l’Islette, het paradijs van Camille Claudel).

Het verhaal achter de beelden wordt uitvoering beschreven in het boek Camille Claudel statuaire. Hoe leuk is het om een reproductie van zo’n beeld thuis te hebben?! Een reproductie in museumkwaliteit! Immers, de Mouseion collectie van Parastone is wereldwijd uitsluitend te koop in museumshops én bij Haanappel Publishers. De beelden zijn van resin (kunsthars) gemaakt en afgewerkt (gepatineerd) in een bronstint of een marmertint.

Museumbeeld Camille Claudel
L’Abandon (19 cm)
€ 75,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Valse (27 cm)
€ 97,50

Museumbeeld Camille Claudel
La Valse (19 cm)
€ 59,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Sirène (23 cm)
€ 87,50

Museumbeeld Camille Claudel
La Petite Châtelaine (18 cm)
€ 69,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Valse (pocket art, 10 cm)
€ 29,00

Pin It on Pinterest

Share This