Museumbeelden Camille Claudel

Aanvullend op het boek Camille Claudel statuaire (2017) verkopen wij reproducties van L’Abandon (19 cm) en La Valse (19 cm & 27 cm en als Pocket Art 10 cm) La Sirène ou La Joueuse de flûte (23 cm) en La Petite Châtelaine (18 cm) uit de Mouseion collectie van Parastone. Deze museumbeelden zijn gerealiseerd naar voorbeeld van de bronzen beelden die galeriehouder Eugène Blot in 1905 heeft laten gieten naar originele gipsen beelden van Camille Claudel. L’Abandon is een variatie op Sakountala die in 1888 te zien was op de Salon in Parijs en een eervolle vermelding kreeg. La Valse werd voor het eerst geëxposeerd op de Salon van 1893 (met wapperende gewaden) en is een van de best verkochte beelden van Camille Claudel (lees het artikel Camille Claudel als pionier van de Art Nouveau in het Parijs van de Belle Époque). La Sirène ou La Joueuse de flûte is voor het eerst op de Salon van 1905 te zien en de favoriet van Camille Claudel zelf. In december 1905 organiseert Eugène Blot een tentoonstelling met elf werken van Camille Claudel, waaronder L’Abandon, La Valse en La Sirène ou La Joueuse de flûte, die nu als museumbeeld verkrijgbaar zijn.

Het verhaal achter de beelden staat uitvoering beschreven in het boek Camille Claudel statuaire (2017). Hoe leuk is het om een reproductie van zo’n beeld zelf te hebben?! Een reproductie in museumkwaliteit! Immers, de Mouseion collectie van Parastone is wereldwijd uitsluitend te koop in museumshops én bij Haanappel Publishers.
De beelden zijn van resin (kunsthars) gemaakt en afgewerkt (gepatineerd) in een bronstint of een marmertint. De beelden worden goed verpakt geleverd, voorzien van een trackcode. Verzendkosten in Nederland €8,95 tot 10 kg.

Meer informatie of bestellen, stuur een email naar: haanappelpublishers@hotmail.com

© foto’s Haanappel Publishers

Pin It on Pinterest

Share This