Lang geleden was er een tijd waarin vrouwen centraal stonden in de samenleving,
een tijd waarin hiërarchie en onderdrukking nog niet bestonden,
een tijd waarin het goddelijke als vrouwelijk werd ervaren,
en het levengevende als heilig werd beschouwd.


Een cyclische tijd waar leven, dood en wedergeboorte centraal staan.

Ancient Herstory 

Lang geleden komt dichtbij wanneer ik Ancient Herstory aan jou vertel. Wanneer ik Haar Verhaal met je deel en de oude wijsheden uitdraag die ik in de afgelopen decennia heb ontdekt tijdens mijn onderzoeken en opleidingen. We zullen zwerven door eeuwen en dimensies, magische momenten beleven, mijmeren en dromen over lang vervlogen tijden, het vrouwelijk goddelijke ontdekken in wetenschap en spiritualiteit en bovenal een bewustzijn ontwikkelen naar een leven in balans. Een maatschappij waar mannen én vrouwen naast elkaar bewegen op basis van gelijkwaardigheid. Ongeacht huidskleur, gender, religie of potentie. Een egalitaire samenleving is geen fictie, maar een feit zodra je je bewust wordt van de mogelijkheden.

Karin Haanappel
kunst- en cultuurhistorica
auteur van o.a. Het Parijs van Isis & Herstory of Art

 

Het Ancient Herstory Programma

Wat kun je verwachten?
Elke maand is er een online masterclass gerelateerd aan Ancient Herstory (13 masterclasses in een jaar). Een masterclass wordt gegeven door mijzelf of iemand die ik uitnodig om te komen spreken. Als deelnemer aan het programma kun je deze online masterclass live bijwonen en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Een masterclass duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur met een uitloop voor vragen. De opnames van de masterclasses worden in de online leeromgeving geplaatst (inclusief aanvullingen) zodat er een prachtige kennis database ontstaat. Zolang je deelneemt aan het Ancient Herstory Programma heb je toegang tot deze database.

Ancient Herstory is gestart op de ochtend van de Moedernacht (24 december 2018). In deze nacht geeft de Donkere Aardemoeder geboorte aan haar Lichtkind. Het nieuwe licht (Zon) wordt geboren en de levenskracht wendt zich van binnen naar buiten. Vanuit een cyclisch bewustzijn is het licht wedergeboren en maakt het oude plaats voor het nieuwe. In 2019 hebben we het jaarwiel (levenswiel, zonnewiel) gevolgd, aangevuld met interessante onderwerpen zoals Kreta, Egypte en nog veel meer. In 2020 komen er weer nieuwe, inspirerende onderwerpen zoals Niki de Saint Phalle, de kathedraal van Chartres, de Hathor tempel in Dendera en nog veel meer.

Om een idee te krijgen van een masterclass kun je het Cyprus webinar hieronder kosteloos aanvragen.

Online lezing over de Cyprus tentoonstelling in het RMO

16 maart 2020

Wat kost het Ancient Herstory Programma?
Op dit moment kun je deelnemen voor de jaarprijs van 2019 te weten € 333,33 (of € 33,33 x 12 maanden als je in termijnen wilt betalen). Zolang we door de corona crisis thuis moeten blijven, hebben wij ervoor gekozen om de prijs van 2019 aan te houden.
Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestiging en je inloggegevens voor de online leeromgeving. Je hebt direct toegang tot alle masterclasses die in de kennis database staan.

Je stapt altijd voor een jaar in het Ancient Herstory Programma en kunt niet tussentijds stoppen, ook niet als je in termijnen betaalt. Na een jaar krijg je van ons bericht of je met een jaar wilt verlengen. De prijs waarmee je instapt, blijft jouw jaarprijs. Als je besluit om niet te verlengen en later opnieuw wilt instappen, betaal je de dan geldende prijs.

Je kunt je aanmelden door op de knoppen hieronder te klikken.

Heb je nog vragen, stuur een mailtje naar het Team: teamkarinhaanappel@gmail.com

We kijken ernaar uit om samen met jou in de wereld van Ancient Herstory te stappen!

Enkele reacties van deelnemers

geweldig interessant om al deze kennis op te snuiven! Karin vertelt zo gepassioneerd over Ancient Herstory – ze ademt het gewoon uit. Zij is Herstory. Ik word er heel blij van en voel me veel krachtiger als vrouw nu ik deze kant van de geschiedenis leer kennen.

een genot om te kijken & luisteren. Karins enthousiasme is onnavolgbaar! De kennis van het vrouwelijke in al haar aspecten is zo belangrijk en dit is een geweldige manier om deze kennis op te doen. Live tijdens de masterclass, maar zeker ook opnieuw kijken in de online leeromgeving. Iedere keer zie en hoor ik weer nieuwe dingen.

Karin is heel inspirerend en haar verhalen zijn zo belangrijk, zo essentieel. Herstory i.p.v. His Story om te komen tot The Story – Our Story. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten dan dat wat ons standaard wordt aangereikt en niet alleen onvolledig maar ook vaak uit context wordt verteld. Karin plaatst het verleden in de juiste context. Beide woorden staan symbool voor Karin: Herstory & Context.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en de #kunstmaaktgelukkig wereld van Kunsthistorica Karin Haanappel? Abonneer je dan kosteloos op haar nieuwsbrief door op de foto te klikken onderaan deze pagina. Regelmatig vertelt zij over haar fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Neem alvast een kijkje op de #kunstmaaktgelukkig website met informatie over kunstreizen, podcasts en tentoonstellingen.
www.kunstmaaktgelukkig.nl

© Haanappel Publishers & Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing