8 maart 2018 is er een schitterende film in première gegaan over Berthe Morisot die wij exclusief op DVD verkopen!

De documentaire ‘MORISOT – Moed, Storm en Liefde’ onderzoekt het intrigerende leven van Berthe Morisot en ontdekt dat zij een krachtige inspiratiebron is voor jonge vrouwen vandaag. In de film gaat regisseur Klaas Bense in Frankrijk op zoek naar de herkomst van een onbekend schilderij waarop mogelijk Berthe Morisot (1841-1895) afgebeeld staat. Aan de hand van zijn zoektocht schets hij een levendig en kleurrijk portret van het bewogen leven van de kunstenares.

Ook NPO1 heeft op 8 maart aandacht besteed aan Berthe Morisot, de onbekende grondlegger van het impressionismeklik hier om de special te lezen.

Citaat:  Alle kenners zijn het er over eens: Berthe was heel erg goed als schilder. “Het komt vanuit haar ziel”, aldus Haanappel en ook presentator Peter de Bie van Nieuwsweekend noemt de schilderijen ‘overdonderend mooi’. De documentaire van Klaas Bense geeft volgens Haanappel een goed beeld van het leven en de betekenis van Berthe Morisot, maar ze heeft moeite met de suggestie dat Berthe een verhouding had met Édouard Manet. “Daar zijn totaal geen bewijzen voor, dat zijn aannames die een eigen leven zijn gaan leiden.”

Luister de podcast van Karin Haanappel bij NPO1 hieronder.

Trailer Morisot

DVD MORISOT- MOED, STORM & LIEFDE

70 minuten
DVD PAL 16:9
Frans, Engels en Nederlands gesproken
Engels of Nederlands ondertiteld

CREDITS
Montage / Editor : Sander Kuipers
Camera / Director of photography : Wouter Westendorp
Geluid / Sound : Julien Sena
Geluidsontwerp & mixage / Sound design & mixing : Peter Flamman
Muziek / Original Music : Mark Yaeger, Jonathan Ménard
Eindredactie NTR / Commission editor NTR : Oscar van der Kroon
Uitvoerend producent / Executive producer : Julia van Schieveen
Producent / Produced by : Frank van den Engel
Scenario en regie / Written & directed by : Klaas Bense

MORISOT – Moed, Storm en Liefde is een productie van Zeppers Film in coproductie met NTR, en met steun van het Mediafonds, CoBO fonds en Filmfonds Production Incentive.

€ 20,00 per stuk

uitverkocht