Aanvullend op het boek Camille Claudel statuaire & de kalender Camille Claudel, een jaar in beeld(en) verkoopt Haanappel Publishers verschillende museumbeelden: L’Abandon (19 cm), La Valse (19 cm & 27 cm en als Pocket Art 10 cm), La Sirène ou La Joueuse de flûte (23 cm) en La Petite Châtelaine (16 cm).

De museumbeelden zijn gerealiseerd naar voorbeeld van de bronzen beelden die galeriehouder Eugène Blot in 1905 heeft laten gieten van de originele gipsen beelden van Camille Claudel. L’Abandon is een variatie op Sakountala die in 1888 te zien was op de Salon in Parijs en een eervolle vermelding kreeg. La Valse werd voor het eerst geëxposeerd op de Salon van 1893 (met wapperende gewaden) en is een van de best verkochte beelden van Camille Claudel (lees het artikel Camille Claudel als pionier van de Art Nouveau in het Parijs van de Belle Époque). La Sirène ou La Joueuse de flûte is voor het eerst op de Salon van 1905 te zien en de favoriet van Camille Claudel zelf. En La Petite Châtelaine is het kleine meisje dat Camille zo dierbaar was. In 1892 heeft zij haar voor het eerst gecreëerd (lees het artikel Château de l’Islette, het paradijs van Camille Claudel).

Het verhaal achter de beelden wordt uitvoering beschreven in het boek Camille Claudel statuaire. Hoe leuk is het om een reproductie van zo’n beeld thuis te hebben?! Een reproductie in museumkwaliteit! Immers, de Mouseion collectie van Parastone is wereldwijd uitsluitend te koop in museumshops én bij Haanappel Publishers. De beelden zijn van resin (kunsthars) gemaakt en afgewerkt (gepatineerd) in een bronstint of een marmertint.

De prijzen zijn inclusief verzenden in Nederland en België. Voor overige landen komen er extra verzendkosten bij.

Museumbeeld Camille Claudel
L’Abandon (19 cm)
€ 75,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Valse (27 cm)
€ 99,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Valse (19 cm)
€ 75,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Sirène (23 cm)
€ 89,00

Museumbeeld Camille Claudel
La Petite Châtelaine (16 cm)
€ 69,50

Museumbeeld Camille Claudel
La Valse (10 cm) in geschenkdoosje
€ 32,50

Heb jij onze schitterende en tijdloze kalender Camille Claudel in Beeld(en) al?

Reacties: Mooi vormgegeven …. een ware inspiratie …. dit is een kunstkalender! Zeer leuk om te geven en zeker net zo leuk om te krijgen. Een aanrader.

Camille Claudel een jaar in beeld(en)
Uitgeverij: Haanappel Publishers
Fotograaf: Bernd Haanappel
ISBN: 978 90 82301 939
A3 formaat, full color
14 bladen met zwart wire-o ophangoog
€ 19,95 per stuk

Een geweldig cadeau voor jezelf of een ander! Klik hier voor meer informatie of klik op de knop hieronder om te bestellen.