Aanvullend op het boek Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis verkopen wij reproducties van Egyptische kunst uit de Mouseion collectie van Parastone. De museumbeelden zijn gerealiseerd naar voorbeeld van kunstwerken uit diverse museale collecties.

 

Meer informatie over het boek Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis, klik hier

Godin Isis spiegel

Een prachtige spiegel van de godin Isis, voor in de handtas om iedere keer herinnerd te worden aan Una, quae es omnia, Dea Isis … De goudkleurige spiegel toont een afbeelding van de godin Isis afkomstig uit de graftombe van Horemheb, de laatste farao van de 18-de dynastie, die regeerde van 1319 tot 1307.

De godin Isis spiegel heeft een doorsnede van 7 cm.
€ 24,95

Godin Bastet

Hoewel ook andere godinnen zich soms als kat manifesteerden, wordt Bastet gezien als de belangrijkste kat-godin. Zij was de dochter van Isis ….
Aan Bastet werd de kracht toegeschreven om zon- en maansverduisteringen op te roepen. Via de maancycli werd ze geassocieerd met de vruchtbaarheid. Op de feesten ter ere van Bastet ging het er zó vrolijk aan toe dat ze ook als godin van de zang, dans en muziek werd vereerd. Het museumbeeld is gemaakt van resin (kunsthars) en gepatineerd in een bronstint.

De godin Bastet is 9 cm.
€ 29,95

Scarabee met Isis & Osiris

De scarabee was veruit het populairste amulet in het oude Egypte. Hij heeft de vorm van de heilige mestkever, die een bolletje mest voor zich uit rolt zoals de zonnegod Ra dagelijks langt het firmament ‘rolt’. Bovendien transformeert de larve tot kever, zoals ook het lichaam en de ziel van gedaante veranderen. De vleugels van deze graf-scarabee tonen de zonnegod en de mythische eerste farao Osiris. Daarboven schijnt de maan, geflankeerd door twee wedjat-ogen (of horus-ogen). Op de onderkant staat Osiris tussen zijn zus Nephthys en zijn vrouw Isis.

De scarabee is 8 cm hoog.
€ 21,95

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en de #kunstmaaktgelukkig wereld van Kunsthistorica Karin Haanappel? Abonneer je dan kosteloos op haar nieuwsbrief door op de foto te klikken onderaan deze pagina. Regelmatig vertelt zij over haar fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Neem alvast een kijkje op de #kunstmaaktgelukkig website met informatie over kunstreizen, podcasts en tentoonstellingen.
www.kunstmaaktgelukkig.nl