Aanvullend op het boek Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis verkopen wij reproducties van Egyptische kunst uit de Mouseion collectie van Parastone. De museumbeelden zijn gerealiseerd naar voorbeeld van kunstwerken uit diverse museale collecties.

De beeldjes zijn los te bestellen en we hebben twee Egypte Deals samengesteld.

 

Meer informatie over het boek Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis, klik hier

De prijzen zijn inclusief verzenden in Nederland en België. Voor overige landen komen er extra verzendkosten bij.

Godin Bastet

Hoewel ook andere godinnen zich soms als kat manifesteerden, wordt Bastet gezien als de belangrijkste kat-godin. Aan Bastet werd de kracht toegeschreven om zon- en maansverduisteringen op te roepen. Via de maancycli werd ze geassocieerd met de vruchtbaarheid. Op de feesten ter ere van Bastet ging het er zó vrolijk aan toe dat ze ook als godin van de zang, dans en muziek werd vereerd. Het museumbeeld is gemaakt van resin (kunsthars) en gepatineerd in een bronstint.

De godin Bastet is 9 cm hoog
€ 32,50

Egyptisch nijlpaard

Beelden van nijpaarden, veelal gedecoreerd met gestileerde lotusbloemen, werden dikwijls meegegeven aan de overledenen. Het nijlpaard werd gezien als symbool van nieuw leven en vruchtbaarheid, omdat de Nijl de levensader van Egypte vormde. Destijds gebruikte men faience voor het maken van grafbeeldjes. Het is een voornamelijk uit kwarts bestaand keramisch materiaal, dat zich prachtig laat glazuren. De toevoeging van koper geeft een blauwgroene kleur. Het museumbeeld is gemaakt van resin (kunsthars) en gepatineerd in de faience tint.

De hippo is 5 cm hoog en 10 cm lang
€ 32,50

Egyptische scarabee

De scarabee was veruit het populairste amulet in het oude Egypte en heeft de vorm van de heilige mestkever, die een bolletje mest voor zich uit rolt zoals de Zon dagelijks langt het firmament ‘rolt’. Bovendien transformeert de larve tot kever, zoals ook het lichaam en de ziel van gedaante veranderen. De vleugels van deze graf-scarabee tonen de Zon en de mythische Osiris. Daarboven schijnt de maan, geflankeerd door twee wedjat-ogen. Op de onderkant staat Osiris tussen zijn Nephthys en Isis.
Het museumbeeld is gemaakt van resin (kunsthars) en gepatineerd.

De scarabee is 8 cm hoog
€ 32,50

Egyptische ankh

Het schitterende amulet is een samenstelling van:
1. Het Ankh-teken met het open oog dat het eeuwige leven symboliseert. Op het vierkante medaillon in de opening is de god Heh afgebeeld.
2. De Djed-zuil met de vier horizontale balken, vaak geassocieerd met Osiris en ook gezien als teken van stabiliteit.
3. De goddelijke Was-scepter, in reliëf afgebeeld op de zuil, met de kop van het Seth-dier. De scepter is het teken van de macht van de god Seth over de chaos, die hij als god van de stormen en het onweer kon creëren.
Het originele amulet is gevonden bij de heilige Tafelberg Djebel Barkal in Nubië. Het museumbeeld is gemaakt van resin (kunsthars) en gepatineerd.

De ankh is 10 cm hoog
€ 29,95

Godin Isis spiegel

Een prachtige spiegel van de godin Isis, voor in de handtas om iedere keer herinnerd te worden aan Una, quae es omnia, Dea Isis … De goudkleurige spiegel toont een afbeelding van de godin Isis afkomstig uit de graftombe van Horemheb, de laatste koning van de 18-de dynastie, die regeerde van 1319 tot 1307.

De godin Isis spiegel heeft een doorsnede van 7 cm.
€ 29,95

Egyptische vrouw uit de Naqada periode

Dit mooi gestyleerde beeldje van een vrouw werd uit ivoor gekarft tijdens de eerste Naqada periode (4000-3500 BC). De grote ogen werden ingelegd met kostbaar lapis lazuli. Het museumbeeld is gemaakt van resin (kunsthars) en gepatineerd.

Het beeldje is 12 cm hoog (houder wordt meegeleverd)
€ 29,95

Meld je kosteloos aan voor de nieuwsbrief van Kunsthistorica Karin Haanappel door op onderstaande foto te klikken.