Ontwakende kitten spiegel

Een prachtige spiegel voor in de handtas om iedere keer met vertedering te kijken naar de prachtige schildering van Henriëtte Ronner-Knip (1821-1909). De zilverkleurige spiegel toont een afbeelding van een ontwakende kitten.

Henriëtte Ronner-Knip komt uit een bekend schilders geslacht. Haar vader Josephus Augustus Knip was een uitstekend vee-schilder en gaf privéles aan prinses Marianne en adellijke dames. Henriëtte Ronner Knip schildert al op jonge leeftijd dieren in verschillende houdingen. Op advies van haar vader gaat ze ook buiten schilderen om zo de natuur goed in zich op te laten nemen. Als ze elf wordt krijgt Henriëtte Ronner een schildersezel met verf en kwasten cadeau. Vanaf die tijd schildert ze van ’s morgens vroeg tot ’s avonds, soms in de natuur dan weer in haar atelier.

Haar werk krijgt steeds meer waardering. Ze houdt contact met kunsthandelaren in binnen- en buitenland en neemt deel aan exposities. In 1850 trouwt Henriette met Feico Ronner. Om haar werk meer onder de aandacht te brengen en zo een groter publiek te bereiken verhuist het echtpaar Ronner in 1850 naar Brussel. Hier worden grote overzichtstentoonstelling georganiseerd van internationale meesters. Henriëtte Ronner-Knip zet vier kinderen op de wereld. De zorg voor haar kinderen kost veel tijd en daardoor kan ze niet meer veel in de vrije natuur werken. Ze begint met het schilderen van kleinere dieren in haar atelier. In het begin honden en na verloop van tijd katten in al hun doen en laten. Vanaf de jaren zeventig specialiseert ze zich meer in het schilderen van katten. Inmiddels wordt zij gerekend tot de wegbereiders van de dierschilderkunst in de negentiende eeuw. Verschillende musea in Nederland en het buitenland hebben werk van haar in de collectie.

De spiegel met de schildering van een ontwakende kitten heeft een doorsnede van 7 cm. Verkooppijs: € 24,95

Deze prijs is inclusief verzenden in Nederland en België. Voor overige landen komen er extra verzendkosten bij.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en de #kunstmaaktgelukkig wereld van Kunsthistorica Karin Haanappel? Abonneer je dan kosteloos op haar nieuwsbrief door op de foto te klikken onderaan deze pagina. Regelmatig vertelt zij over haar fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Neem alvast een kijkje op de #kunstmaaktgelukkig website met informatie over kunstreizen, podcasts en tentoonstellingen.
www.kunstmaaktgelukkig.nl