Op 6 februari 2018 is het precies honderd jaar geleden dat Gustav Klimt (1862-1918) zijn laatste levensadem uitblies. Slechts 55 jaar is hij geworden. Een schitterend oeuvre heeft hij nagelaten, een oeuvre dat grotendeels bestaat uit prachtige vrouwen: mythologische godinnen en heldinnen, maar ook ontelbare portretten van de Weense nouveau-riche dames. “Das Weib ist mein Hauptwerk”, zei hij zelf altijd. Klimt gaf uitdrukking aan alle vormen van vrouwelijkheid; van zwangerschap tot verleidelijkheid, van geboorte tot dood. De vrouw was voor hem als de natuur, een komen en gaan zoals de cyclus van het leven.

Als eerbetoon aan de grootste kunstenaar van de Weense Art Nouveau hebben wij een fraaie selectie gemaakt van Klimt museumreplica’s.

De prijzen zijn inclusief verzenden in Nederland en België. Voor overige landen komen er extra verzendkosten bij.

Klimts Kus uit 1907 spreekt al decennia lang tot de verbeelding! Achter de ornamentele façade gaat het zuivere, haast esoterische geluk schuil, op klassieke wijze gebed in een zee van bloemen. De geliefden lijken op een voor de Jugendstil typerende wijze los te staan van deze wereld. Een indruk die nog versterkt wordt door het gebruik van goud-tinten en bladgoud.

Pocket Art, 10 cm, € 29,95

Klimt was zich bewust van de Cyclus van het Leven en heeft dit thema meermaals geschilderd. Een van de fraaiste werken is De drie levensfasen van de vrouw uit 1905/06. Centraal staat de vrouw, prachtig gestileerd als een wereldse madonna, gevangen in de onvermijdelijke kringloop van het leven, maar zonder zich daarvan bewust te zijn.

Pocket Art, 10 cm, € 29,95

Een prachtige zilverkleurige spiegel met een weergave van De Maagden, een schilderij uit 1913 van Gustav Klimt.

Spiegel, doorsnede 7 cm, € 24,95

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en de #kunstmaaktgelukkig wereld van Kunsthistorica Karin Haanappel? Abonneer je dan kosteloos op haar nieuwsbrief door op de foto te klikken onderaan deze pagina. Regelmatig vertelt zij over haar fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Neem alvast een kijkje op de #kunstmaaktgelukkig website met informatie over kunstreizen, podcasts en tentoonstellingen.
www.kunstmaaktgelukkig.nl