Le Chat Noir is de legendarische zwarte kat van het gelijknamige theatercafé dat in 1881 zijn deuren opende in Montmarte en uitgroeide tot een populaire ontmoetingsplaats voor schrijvers en artiesten uit Belle Époque Parijs.

Het meest bekende beeld van Le Chat Noir dat bewaard is gebleven is het affiche van Théophile-Alexandre Steinlen (1859-1923), getiteld Tournée du Chat Noir uit 1896. Het is naar dit beeld dat Mouseion collectie van Parastone een fraai pocket art beeld heeft gerealiseerd.

De replica van Le Chat Noir is 11 cm wordt geleverd in een fraai doosje en kost € 29,95 inclusief verzenden NL +BE (voor overige landen komen er extra verzendkosten bij).

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en de #kunstmaaktgelukkig wereld van Kunsthistorica Karin Haanappel? Abonneer je dan kosteloos op haar nieuwsbrief door op de foto te klikken onderaan deze pagina. Regelmatig vertelt zij over haar fascinerende werk als kunsthistorisch onderzoeker, schrijver en docent. 

Neem alvast een kijkje op de #kunstmaaktgelukkig website met informatie over kunstreizen, podcasts en tentoonstellingen.
www.kunstmaaktgelukkig.nl