DE KUNSTGESCHIEDENIS ACADEMIE biedt zowel onderwijs op locatie als online en is onderdeel van uitgeverij Haanappel Publishers. Als eerste in Nederland hebben wij een online leeromgeving gerealiseerd waar je overal ter wereld – vanaf je eigen computer, tablet of telefoon én in je eigen tijd en tempo – inspirerende kunstgeschiedenis cursussen, lezingen & masterclasses kunt volgen die gedoceerd worden door Kunsthistorica Karin Haanappel. Wil je weten of of online kunstgeschiedenis ook iets voor jou is? Volg dan de online introductiecursus Maak Kennis Met Kunstgeschiedenis of neem deel aan een van de gratis online lezingen die we regelmatig aanbieden.

Onze focus, binnen de uitgeverij én de online academie, ligt op de vergeten vrouwelijke kunstenaars ofwel Herstory of Art. In 2012 is de eerste druk van dit gelijknamige boek uitgebracht en sindsdien heeft Karin Haanappel regelmatig talentvolle vrouwen voor het voetlicht geplaatst in cursussen, lezingen of in de media. Achter de schermen zijn we druk bezig met de herdruk van dit boek én de Herstory School die haar virtuele deuren opent bij het verschijnen van de nieuwe uitgave Herstory of Art, een inleiding in de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars.

Naast online kunstgeschiedenis onderwijs organiseren wij ook kunsthistorische lezingen, themadagen en excursies op locatie want #kunstmaaktgelukkig en daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Ga naar de website www.kunstgeschiedenisacademie.nl en ontdek ons fraaie aanbod. Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com

Team Karin Haanappel
Kunstgeschiedenis Academie | Haanappel Publishers

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief
dit veld niet invullen s.v.p.